FIF’s børneafdeling arbejder i sæsonen 2015-16 eksklusivt sammen med MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning. Mere end 100 spillere og deres forældre vil samle ind til Mikkel Hansens nye forening. Samtidig vil trænere og ledere i FIF arbejde med værdierne bag håndboldstjernens nye initiativ.
Mikkel Hansen har i mange år demonstreret, at han er en stjerne på håndboldbanen. Og med hans nye initiativ MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning viser den danske topspiller, at han også har stort format udenfor håndboldbanen. Med årene er han blevet bevidst om den skadelige effekt, mobning har på børn og unge – og på deres muligheder både sportsligt og socialt. Derfor har han stiftet MH24.
Sidste år samlede et af FIF’s pigehold over 10.000 kr. ind til Børnecancerfonden. I år er det hele FIF’s børneafdeling med langt over 100 spillere og deres forældre, der står bag MH24, og som hele sæsonen igennem kommer til at samle ind til MH24 via en række forskellige aktiviteter og indsamlinger.
Dermed bliver FIF foregangsklub for, hvordan MH24 kan samle ind og bidrage aktivt i de danske klubber.
Vores principper
Mobning opstår, når stemningen på et hold er præget af utryghed og usikkerhed. På et hold med mobning vil spillerne ofte være meget optagede af, hvem der er populære, og hvem der bestemmer. Alle holder øje med hinanden og finder fejl hos hinanden, og der er ikke respekt for de håndboldkammerater, som ikke kan eller vil overholde holdets uskrevne regler.
På et hold med mobning bliver det i orden at tale grimt, nedsættende og hårdt til hinanden, at gøre grin med hinanden, at holde hinanden udenfor og endda være onde mod hinanden.
Tidligere så man mobning som noget, der knyttede sig til bestemte personer og deres måder at være på og se ud på. I dag ved man, at mobning opstår, når en bestemt gruppe børn fx et håndbold hold der ikke kan få fællesskabet til at fungere. Det bliver den negative og dårlige opførsel – ofte rettet mod én eller flere håndboldkammerater – som holdet bliver fælles om.
Hvis frygt og usikkerhed bliver den dominerende stemning på holdet, vil det kræve noget særligt at ændre situationen. At finde fejl, straffe og irettesætte hjælper som regel ikke ret meget, for det er holdet som helhed, der skal ændre måde at være sammen på. Holdet skal finde noget andet end mobningen at være fælles om. Spillerne skal lære at se alle deres håndboldkammerater, som nogle der kan bidrage med noget godt, hvis de får muligheden for det. Det er de voksnes (træner og forældre) rolle at styre og guide de forandringer, der skal til. Det er spillernes ansvar at sige til, hvis de oplever mobning og utryghed, og de har pligt til at være med til at ændre situationen, så alle så vidt muligt kan få en god hverdag med håndbold.
- Synliggøre at mobning ikke tolereres i klubben
- Sikre at mobning på holdet er et fælles ansvar for trænerene – og hjemme et ansvar for forældrene
- Sikre at henvendelser om mobning bliver taget alvorligt
- Sikre at alle ved, hvad der skal gøres
- Klubben får en fælles holdning til at bekæmpe mobning
- Hjælpe trænere med konkrete værktøjer ved mobning
- Sikre en hurtig indgriben
- Hjælpe såvel den, der mobber som den, der bliver mobbet, til en ændring af situationen
- Tydeliggøre at det barn, der mobber, ikke som person er forkert, men at det er handlingerne, der er forkerte
Yderligere kontakt
- Ansvarlig for børneafdelingen i FIF, Maybrit Nielsen, maybrit.nielsen@hotmail.com,
20 84 30 30